Oldal kiválasztása

2018. november 20.         vállalkozói lét, Kaposvár

Kiugrottunk a repülőből

Üdvözöllek a kulisszák mögött sorozatunk felvezető írásában. Ha volt pár perced körbenézni az oldalon láthattad, hogy ez a kategória a blog 4., azaz utolsó eleme. Lényegében utólag és kisebb vívódás mellett hoztuk létre, melyekről mesélek egy picit a folytatásban.

A kulisszák mögött, ahogyan a neve is takarja, azzal a céllal jött létre, hogy kiírjuk magunkból azokat az élményeket és tapasztalatokat, amiket a mindennapokban élünk meg ezzel a fajta vállalkozási folyamattal kapcsolatban.

Tulajdonképpen egy napló. Aminek tartalmát és gondolatait csak ritka esetekben tárja az ember a nagyközönség elé, még kevésbé egy üzleti oldalon.

Fake it till you make it

Az erős online jelenléttel rendelkező vállalkozások nagy részénél megfigyelhető az a folyamat, hogy mind a kommunikációjukat, mind az önmagukról kialakított képet a bőség, a sikerek, túlfűtött pozitív gondolatok uralják, jó nagy adag szakmaisággal átitatva.

A céges kultúra vagy az üzlet mérete sok helyen nem is teszi lehetővé, hogy őszintén vagy korlátozások nélkül írjanak kihívásokról, küzdelmekről vagy éppen az átélt nehézségekről.

Mivel nálunk ezek közül egyik sem lehetne ennek külső akadálya, így úgy döntöttünk, hogy időnként szentelünk bejegyzéseket annak is, hogyan látjuk, érezzük, tapasztaljuk meg ezt a vállalkozósdit.

Amúgy is feljegyeznénk dolgokat erről az életszakaszunkról, tesszük akkor ezt most úgy is, hogy ha netán valakit érdekelne ez a világ, kapjon egy betekintést a mi szemüvegünkön keresztül is.

A Vevőszerzők vevőszerző kalandjai

Ez lesz az a felület, ahol a saját vállalkozói és vevőszerzési erőfeszítéseit mutatjuk be időnként. Nem tudunk és nem is akarunk arról hazudni, hogy hol állunk. Persze ezzel valamennyire sebezhetővé is tesszük magunkat, benne van a pakliban, hogy bukunk munkát is, viszont könnyebb és hitelesebb lesz ezt a dolgot úgy képviselni, hogy nem kell kiszínezni és eldugni feltétlen a hibáinkat és nehézségeinket sem.

Mert hát vállalkozni nem egyszerű, de cserébe nem is unalmas. 🙂

Kiugruttunk a repülőből, azaz így állunk most

Lehet, hogy ismeritek azt a hasonlatot, ami a vállalkozást egy olyan kalandhoz hasonlítja, amelyben úgy ugrasz ki a repülőből, hogy az ejtőernyőt zuhanás közben kell összeraknod magadnak. Ha ügyes vagy és/vagy szerencséd is van sikerül megoldani és kinyitni mielőtt becsapódnál a mezőre.

 Mi ezen a bizonyos ugráson túl vagyunk már, és éppen ennek a képzeletbeli ernyőnek a tákolása folyik. Hol gyorsabban, hol nehezebben, hol rossz irányba, hol ráérzősen, de viszonylagos folytonosság mellett.

Ott tartunk hogy..

Meglehetősen küzdelmes és a vártnál sokkal hosszabb előkészületi szakaszon vagyunk lassan túl. A tervezett indulás idejének augusztus végét tűztük ki, de jelen sorok írása közben (nov. 19) is van még kb. 1 hétnyi olyan teendő, amit a saját dolgok előkészítésére kell fordítani.

Ezalatt nyári szünetre küldtük a Heti Akciók hirdetési szolgáltatásunkat és augusztus végére lejártak, kifutottak, elkészültek a betervezett kivitelezői megbízások.

Ami egyrészt jó hír, mert neki tudtunk (volna) állni rendesen a Vevőszerző Műhely koncepciójának kidolgozásának, illetve a Heti Akciók átalakításának, másrészt kellemetlen, hiszen 1-2 hónapnyi munkát úgy vettünk a nyakunkba, hogy 1-2 befutott kisebb megbízáson kívül 0 forint bevétel jött a tevékenységből.

Ha őszinte akarok lenni, akkor ebben az is közrejátszott, hogy 3.5 év után otthagytam a munkahelyemet június végével, így a nyár szándékosan jobban szólt a pihenésről. Csak ez hozta magával azt is, hogy elég nehezen ment a fordulat felvétele, és a szeptembert nem egy letisztult koncepcióval, hanem még több kérdőjellel és egy sehogy nem álló Vevőszerző Műhellyel kezdtük, majd kb fejeztük is be.

Erre jött még rá, hogy a Heti Akciók oldalát érintő fejlesztés is közel 1.5 hónap csúszással indult meg, így ott is még nyári szünet mód volt látható november beköszöntével.

Megy az idő, megy a pénz, a dolgok meg a vártnál is lassabban készülnek, maga a tökéletes türelmet próbáló kihívás. 🙂

Nem akarunk addig új munkát vállalni, amíg nincs végre kész a bemutatkozó oldal és a hozzá tartozó egyéb fontos teendők, viszont ennek hiánya megakasztja a többi folyamat nagy részét is. Ördögi kör.

Ha ezeket a sorokat olvasod, az azt jelenti, hogy elkészült az oldal, és tudunk végre a folytatásra is koncentrálni.

Innentől indul az izgalmasabb része, hiszen össze kell raknunk egy láthatóbb bevételt termelő struktúrát és elindítani a saját vevőszerző teendőinket, mielőtt elfogyna a pénz és az említett mezőbe csapódva találnánk magunkat.

A saját vevőszerzés szakmai oldaláról a blog másik kategóriájában fogunk bővebben írni. Itt a következő bejegyzésben kicsit visszatekintünk, hogyan is éltük meg ezt a túlságosan elhúzódó és kihívásokkal teli indulási szakaszt.

*Ha kíváncsi vagy hogyan nézett ki a kalendárium, ide kattintva tekintheted meg. 

Zoltán

A Vevőszerző Műhely társalapítója, marketing és menedzsment diplomás közgazdász, online vállalkozó. A blogon olyan tapasztalatokat, tippeket vagy érdekesebb dolgokat osztok meg, melyek akár neked is hasznosak lehetnek, ha érdekel a marketing világa. Kérdés esetén keress bátran.

Hogy jobban pörögjön az üzlet!

Értesülj elsők között!

Ha nem szeretnél lemaradni szakmai útmutatóinkról, elemzéseinkről és ajánlatainkról, kattints a gombra:

Vevőszerző Műhely 2018….|….Minden jog fenntartva….|….Adatkezelési nyilatkozat….|….Impresszum

Hogy jobban pörögjön az üzlet!

Vevőszerző Műhely 2018
Minden jog fenntartva
Adatkezelési nyilatkozat
Impresszum

Szakmai írások, elemzések, ajánlatok elsőkézből!

Nincs spam, nincs kéretlen tartalom, csak olyat küldünk, amit mi is szívesen olvasnánk.
Ha mégsem tetszene, 1 kattintással leiratkozhatsz.

Üdv a Műhelyben! :)

Heti Akciók Kaposvár

Kérjük, írd be email címedet a regisztráció megkezdéséhez.

Köszönjük! Néhány percen belül megérkezik címedre a regisztráció befejezéséhez szükséges email.

Kérjük, írd be email címedet a regisztráció megkezdéséhez. Ezután levélben elküldjük a jelentkezési lapot. Ennek kitöltése kb. 15 percet vesz igénybe tőled.

Köszönjük! Néhány percen belül megérkezik címedre a regisztráció befejezéséhez szükséges email.

Kérjük, írd be email címedet és vállalkozásod nevéd, melyre korábban elkészítettük Heti Akciók Kaposvár adatlapodat. Erre hamarosan megküldjük belépési adataidat, amelyekkel a hirdetéseket tudod felvinni.

Köszönjük! Hamarosan megküldjük a belépést a fiókodhoz.

Share This

Tetszett az írás?

Oszd meg ismerőseiddel is! Köszönjük :)